OLAPLEX

Марката Olaplex представя напълно оригинална грижа за косата, с която се предотвратява увреждането на косата по време на боядисване. Това е уникална химическа формула, която е в състояние да възстанови увредените дисулфидни връзки. Боядисването на коса никога не е било по-безопасно !

Основателите на марката Olaplex са д-р Ерик Пресли и д-р Крейг Хоукър- водещи световни експерти по материалознание и химия. Заедно те изобретяват химичен компонент, без съдържание на силикон и минерални масла, който възстановява прекъснатите връзки в косата си по време на химическото й третиране и след него.

Можем да говорим за това, че Olaplex трайно се намесва във фризьорската индустрия. Тази марка надеждно се използва от много салони, които се основават на качеството на доставените продукти и качеството на тяхната работа. Революционната идея за козметика за коса, разпространяваща се като лавина сред клиентите, това е Olaplex !

OLAPLEX е съвместим с абсолютно всички марки продукти за коса на пазара, в световен мащаб.
Olaplex e професионален продукт от нова категория ,т.нар. Bond Multipliers – игражда разрушените дисфулфидни връзки в косъма ,които се разрушават при химично,механично и термично третиране на косата.Може да се използва като самостоятелна терапия ,може да се добавя и към всяка химическа процедура в салона ( боя ,обезцветяване и т.н.).
С една дума Olaplex не е нито обезцветител ,нито боя , а е добавката ,която не допуска увреждане на косъма и променя коренно състоянието на косата.

 

Olaplex N.1 Bond Multiplier Мултипликатор на дисфулфидни връзки
Това е първата стъпка на системата Олаплекс съществуват много начини за използване

– при обезцветяване на косата ,било то цялостно или само в корена
– при изсветляване на косата с фолио или т.нар кичури
– при балеаж
– при амонячно и безамонячно боядисване на косата
– при тониране,матиране и гланциране
– при трайно изправяне на косата
– при къдрене
– в комбинация с други терапии за коса
– като Самостоятелна терапия Олаплекс – това е най- търсената и популярна услуга, и ако състоянието на косата е сериозно компроментирано, тази процедура трябва да е първата стъпка за рестартиране, понеже връща здравината на косите изведнъж,възстановявайки силата на косъма, структурата и интегритета на косъма до ниво, от което вече може да се боядисва и възстановява.

Как се използва N.1 ?
Блондорът при обезцветяване, кичури, балеаж или боята при боядисване, матиране, тониране първо се смесва с окислителя/оксиданта ,каквато е нормалната процедура.No.1 е продукт в течна форма и се добавя определено количество към тази смес, предварително разбъркана добре, като готовата хомогенна смес се прилага след това към косата на клиента.

При обезцветяване/изсветляване времетраенето на процеса варира. Не може да се каже точно определено време предварително, тъй като косите са различни и реагират различно на изсветляване. Няма точна норма, но с използването на Олаплекс времето се удължава. Здравата коса си заслужава отделяне на повече време. Всеизвестно е, че блондорът прави топлинна реакция с хлора и други минерали във водата и затова преди всяка процедура е добре косата са се измие с дълбокопочистващ шампоан.

Olaplex No.2 Bond Perfector
Това е втората стъпка от Олаплекс системата.Това не е самостоятелна подхранваща терапия ,не е активатор ,нито неутрализатор. Продуктът използва същата съставка като No.1 , но в кремообразна форма с цел лекота на работа.No.2 свързва останалите дисфулфидни връзки преди и след третирането и е абсолютно необходима стъпка при всички услуги ,в които участва No.1.Обикновено се нанася след завършването и измиването на всички първоначални процеси. Косата се разпределя и предварително разредената Олаплекс формула се нанася равномерно, разресва се и се оставя да действа до 20 минути. Системата може да престои и по-дълго време ,като измиването ( шампоан и балсам ) да бъде направено от самия клиент ,когато се прибере у дома. Ако No.2 се измива в салона, то след това се използва шампоан и балсам. Може да се направи и дълбоко подхранване с маска.

Olaplex No.3 Поддръжка за домашна грижа
Това е продуктът , който Клиента закупува за дома.No.3 съдържа същата активна съставка ,но в различна концентрация и други допълнителни съставки за отложено действие във времето.

No.3 продължава да регенерира малкото останали невъзстановени или трудни за възстановяване дисфулфидни връзки с по- бавни ,но сигурни темпове.

 

Как се използва No.3
Продукта се нанася на подсушена с кърпа коса ,разресва се и се оставя да действа поне 10 минути.

И тук важи принципът колкото повече ,толкова по- добре.

След това косата се измива с шампоан и балсам или маска ,каквито клиентът по принцип използва.

No.3 не е балсам без отмиване и в един даден момент трябва да се измие ,но напълно допустимо е да бъде оставен да действа цяла нощ и на сутринта косата да се измие.

No.3 може да се използва повече от веднъж на седмица ,при всяко миене на косата.